Als er één iets is wat in de zomer niet mag ontbreken : een verfrissende portie ijs. Een bijzonder fruitige variant is de sorbet. Die kan je heel gemakkelijk zelf bereiden met heerlijk fruit uit je eigen tuin - en zonder ijsmachine! Voor ons nieuwe sorbetrecept kozen we voor suikerzoete frambozen. Je kan ze de ganse zomer door plukken en zijn daarom ideaal voor de bereiding van een sorbet!
Voor vier porties heb je volgende ingrediënten nodig :
Zo ga je te werk
Als je de sorbet in glaasjes serveert, zal je behoorlijk wat indruk maken op je vrienden en familie. Werk het geheel af met enkele verse frambozen en wat gehakte pistachenootjes om extra kleurcontrast te creëren. Je kan de frambozensorbet ook aanvullen met wat prosecco.
Verfrissend en zoet - dat is wat ijs en sorbet gemeen hebben. Het belangrijkste verschil tussen beide : ijs bevat room of melk, sorbet niet. Daardoor is een sorbet ideaal voor mensen met melkintolerantie of mensen die een veganistisch dieet volgen. Er zijn zelfs hele duidelijke regels over wanneer men over een sorbet spreekt : een sorbet bevat minimaal 25% fruit (uitzondering : bij citrusvruchten is dit 15%). Het is logisch dat sorbet vooral indruk maakt met zijn fruitige smaak - ijs daarentegen smaakt heerlijk romig.
Wat je ook verkiest, onze frambozensorbet is zeker het proberen waard!
Ontdek onze andere heerlijke recepten