Sappig, vers en luchtig
Wat is er lekkerder dan in de zomer op het terras of het balkon te genieten van een groot stuk zelfgemaakt kersengebak? Dit heerlijke recept met zure room, vanille en kleine amandelschilfers is een van onze favorieten - we hopen dat jij er ook van zal genieten!
Wanneer tijdens de zomer de kersenbomen vol fruit hangen, mag je niet te lang meer wachten om te oogsten. Zoniet komen de heerlijke kersen niet in ons lekker gebak terecht maar in de magen van de vele vogels. Niet dat we de kleine vogels niet zouden trakteren - maar dit kersengebak is zo lekker dat we niet meer zonder willen!
Het recept voor het kersengebak is heel eenvoudig, zeker als je gistdeeg kant-en-klaar uit de koele afdeling in je supermarkt koopt. Wil je het gistdeeg zelf bereiden, dan hebben wij naast de ingrediënten voor de topping ook alle ingrediënten voor het deeg opgelijst.
Hoeveelheid : de ingrediënten zijn voldoende voor een taartvorm met een diameter van 28 cm. Als alternatief kan je een pizzaplaat met een diameter van ongeveer 26 cm gebruiken.
Voorbereiding : 30 min. - Rusttijd : 30 min. - Baktijd : 40 min.
Tip : als je kant-en-klaar deeg hebt aangekocht, start dan bij stap 6.
Ontdek meer lekkere receptideeën