Recept
Een heel gezonde verfrissing op hete zomerdagen : de gazpacho groentesoep die je meteen doet denken aan Spanje, zon en zomer.
Gazpacho
Gazpacho
Bereidingstijd : 20-30 minuten + 2 uurtjes laten afkoelen
Was de tomaten en paprika's, verwijder de pitten en snijd de vruchten in kleine stukjes. Was of schil de komkommers en snijd ze in grotere stukken. Schil en hak de ui en knoflook. Pureer vervolgens alles samen met een beetje water in een blender of met een staafmixer.
Voeg vervolgens het paneermeel en de olijfolie toe - of pureer samen met stukjes brood. Breng tot slot op smaak met wat peper, zout en azijn. Nu hoeft het mengsel enkel nog af te koelen in de koelkast gedurende 2 uren. Smakelijk!
Je kan de gazpacho eventueel met blaadjes basilicum, kleine schijfjes komkommer of een beetje gehakte Spaanse ham garneren.
Deze onderwerpen kunnen je ook interesseren