compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Rode pesto van gedroogde tomaten met tijm, salie en peterselie

met tijm, salie en peterselie

Rode pesto van gedroogde tomaten

Dankzij de gedroogde tomaten en de kruiden is onze rode pesto niet alleen in combinatie met pasta een feest van aroma's. De pesto past ook heel goed bij gegrilde vleesgerechten of in de picknickmand.

Rode pesto

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde tomaten
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 7 takjes tijm
  • 4 takjes salie
  • 3 takjes peterselie
  • zout, peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kneepje vers citroensap

Rode pesto

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten

Snijd de gedroogde tomaten in grove stukjes. Was de kruiden en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de pijnboompitten in een anti-aanbakpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Snijd ook de knoflook in grove stukjes. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of mengbeker en maak ze fijn met de staafmixer tot een homogene massa is ontstaan. Vul deze massa in glazen potjes, die je koel en donker bewaart.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.