compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Chocolade cupcakes met rozemarijn

Kerstcupcakes met chocolade en rozemarijn

Bij kerst hoort heerlijk gebak. Dat hoeft echter niet altijd een kerststronk te zijn. We zijn aan het bakken geslagen en het resultaat ziet er overheerlijk uit : luchtige chocoladecupcakes met rozemarijnsparren! Probeer jij ze ook even uit?

compo image

Kerstcupcakes met chocolade

Dit recept is ons kerstcadeau voor alle zoetekauwen die nu al uitkijken naar de gezellige kerstdagen. Deze luchtige cupcakes smaken heerlijk naar chocolade. Het witte mutsje, de zilver- en goudkleurige kerstbolletjes en de rozemarijntakjes brengen je meteen in kerstsfeer! Maar als je denkt dat de bereiding van deze kerstmuffins heel wat tijd en moeite kost, dan ben je fout. Dit eenvoudige recept is ideaal om samen met de kinderen te bakken. En natuurlijk kan je de cupcakes versieren met felgekleurde hagelslag of gedroogde kokosnoot. Laat je creativiteit de vrije loop!

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 100 g pure chocolade
  • 50 g melkchocolade
  • 125 g zachte boter
  • 90 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 bio-limoen
  • 1 snuifje zout
  • 2 el rum
  • 1 el zetmeel
  • 125 g kokosrasp
  • 100 ml room
  • 2 el suiker
  • 100 ml kokosmelk (blik)
  • bakvorm voor 12 cupcakes
  • 12 cupcakevormpjes
  • enkele takjes rozemarijn
compo image
compo image
compo image
compo image

Recept voor chocoladecupcakes

Bereiding van het deeg :

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de melkchocolade en de pure chocolade "au bain marie" (breng water aan de kook en plaats daarop een kom met de chocolade) en laat afkoelen.
  3. Rasp intussen de schil van de limoen.
  4. Vermeng de zachte boter en de suiker in een kom tot een romig geheel.
  5. Roer een voor een de eieren door het mengsel.
  6. Roer vervolgens de limoenrasp en de rum door het mengsel.
  7. Meng het zetmeel en de kokosrap en roer deze onder het mengsel.
  8. Roer tot slot de chocolade onder het mengsel.
  9. Plaats de cupcakevormpjes in de bakvorm en vul deze op met het mengsel.
  10. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende 20 minuten bakken. Laat de cupcakes vervolgens afkoelen.

Bereiding van de topping :

  1. Klop room, kokosmelk en suiker stijg en vul daarmee een spuitzak op.
  2. Breng het mengsel op elke cupcake aan en versier met een takje rozemarijn.
  3. Bestrooi de cupcakes indien gewenst met kleine eetbare zilver- en goudkleurige bolletjes.
compo image

Cupcakes met rozemarijnsparretjes in de sneeuw

Nu kan je de kleine kerstcupcakes samen met andere lekkernijen zoals speculoos, peperkoek of kerstkoekjes op een bord presenteren en ze serveren met adventskoffie. Of wat dacht je ervan om de cupcakes als kerstdessert te serveren en ze te bestrooien met zilverpoeder of poedersuiker?

We wensen je alvast veel bakplezier!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.